THE

FUTURE

ZE ZIJN NET ALS FUNX DJ FERNANDO & DULCI ALTIJD OP ZOEK NAAR DE NIEUWSTE MUZIEK, WETEN NET ZOALS MORAD&SHAY WAT ER SPEELT EN ZIJN NET ZO UITGESPROKEN ALS JAIMY.

MAAK KENNIS

MET RADIOTALENT

SANDER BELLEKOM

Hoe verloopt jouw carrière bij FunX?  

“Op een dinsdagochtend na een heftig feestje werd ik wakker gebeld. FunX aan de lijn. Nog half slapend hoorde ik dat ik mocht gaan uitzenden! Ik wist echt niet wat me overkwam. Uiteraard heb ik meteen m’n moeder gebeld.

Na het bewuste ochtendtelefoontje ben ik gedurende anderhalve maand op ieder beschikbaar moment de studio ingedoken om te oefenen, oefenen en nog eens te oefenen. Daarbij werd ik voortdurend getraind door FunX en van feedback voorzien. Op 2 februari 2016 diep in de nacht om 04.00 uur was m’n stem voor het eerst on air te horen en startte ik m’n allereerste track in: SFB – Nu Sta Je Hier.

Na drie maanden uitzenden, leren, fouten maken en plezier hebben in de nacht mocht ik in de zomer het programma Jouw Stad Den Haag gaan presenteren. Dat doe ik nu nog steeds en daarnaast hoor je me iedere zaterdag en zondag tussen 10.00 en 13.00 uur op de landelijke editie van FunX als presentator van Weekend Vibes.”

Wat maakt FunX uniek in de mediawereld? 

“Binnen de mediawereld is de diversiteit in onze totale crew uniek. Dat zorgt voor zo’n fijne werkflow, want iedereen brengt een stukje eigen identiteit mee. Juist door alle ‘verschillen’ binnen de groep vormen we een eenheid. Dat is niet alleen super gezellig, zo kunnen we ook onderwerpen zo breed mogelijk bekijken.”

Wat vind jij belangrijk om in de show met de luisteraar te kunnen bespreken?

“Ik hoop letterlijk alles te kunnen bespreken met een luisteraar. Studiestress, beschamende acties, actuele maatschappelijke dilemma’s en ga zo maar door. Een radio-dj moet overkomen als je beste vriend(in) en dus moet je ook alles kunnen bespreken. Laatst had ik een vrouw aan de lijn die voor haar werk erotische massages gaf (met happy end). Wanneer krijg je nou de kans om iemand met dat beroep het hemd van het lijf te vragen?! Door oprecht geïnteresseerd te zijn in de luisteraar en eerlijk te zijn kan je heel snel een band opbouwen en taboes proberen te doorbreken. De ene keer bespreek je luchtig het afgelopen weekend, de andere keer praat je over persoonlijke problemen.”

Door welke studiogast of spreker ben jij geraakt en waarom?

“Afgelopen zomer belde ik met een vrijwilliger die hielp bij het vluchtelingenkamp in Calais. Dat kamp (ook wel de Jungle genoemd) werd op dat moment ontruimd. Terwijl hij vanuit Calais aan de telefoon vertelde wat voor ellende die ontruiming met zich meebracht barstte hij in tranen uit. Door het huilen kon hij nog maar nauwelijks praten. Dat was onwijs heftig, maar gaf wel perfect de situatie weer.”

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur