FUNX

TALENT

“NIEUW TALENT ONTDEKKEN ZIT IN HET DNA VAN FUNX. FUNX TALENT IS DAAR HET ULTIEME BEWIJS VAN.  FUNX BIEDT OPKOMENDE ARTIESTEN EEN PLATFORM OM HUN TALENT TE LATEN ZIEN, HUN KENNIS OVER DE MUZIEKBUSINESS TE VERGROTEN, EEN NETWERK OP TE BOUWEN EN HUN PERFORMANCE TE VERFIJNEN” – ERIC VAN HOLLAND, MUZIEKSAMENSTELLER 

Met het radioprogramma FunX Talent, elke zondag tussen 13:00 tot 15:00 uur, geeft FunX nieuw talent een duwtje in de goede richting. De deelnemende talenten aan de competitie ontvangen tips & tricks van experts uit de muziekbusiness en strijden voor de titel FunX Talent. Naast deze titel wint het talent airplay op FunX en maakt het kans op vette prijzen, waaronder de productie van een videoclip en deelname aan een talentenkamp zoals het ADE Beats Talent Camp.

De FunX Talents van 2016 zijn: Amartey, Nigel Sean, Le Seton, Nivi en Valsbezig.

Wat is het belangrijkste om mee te geven aan talenten?

“FunX ziet en hoort jou. Al het werk wat je in je muziek stopt, alle tijd die je steekt in je promotie en het verbeteren van jezelf, de muziek die je uitbrengt: we zien en horen het en ondersteunen je graag. FunX is al een decennium het radiostation dat de uiteindelijke grootheden uit onze scene het eerste oppakt en een push naar het volgende level geeft, dus wij geven jou als beginnend artiest graag een podium om de ster te worden die in jou zit.” – Riza Tisserand, Presentator FunX Talent.

Wat heeft het FunX Schrijverskamp tijdens ADE teweeg gebracht?

“Op het FunX Talent x ADE Beats Writers Camp zijn acht FunX Talents gekoppeld aan gerenommeerde producers met de bedoeling nieuwe FunX-hits te maken. Dat is goed gelukt met twee tracks die de playlist hebben gehaald waarvan eentje de DiXte is geworden. Het heeft ook buiten FunX wat teweeggebracht want de songs zijn ook online goed opgepakt en op Spotify doen ze het goed. Het heeft bevestigd wat de potentie is van deze aanstormende talenten.” – Eric van Holland, Muzieksamensteller FunX.

Riza’s FunX Talent muziek top 3 van 2016

3: Amartey – Nobody Like You Remix ft SBMG & The Livingtons
Met het origineel won Amartey het eerste FunX Talent seizoen, de remix was een echte FunX hit.

2: Jayh – Volgende Stap (prod. Architrackz)
Producer Architrackz was finalist bij FunX Talent en produceerde daarna deze hitsingle voor Jayh.

1: ValsBezig – Controle
Deze track werd gemaakt als remix opdracht bij FunX Talent, hij kreeg gelijk een half miljoen views op Youtube en was één van de redenen waarom ValsBezig nu een contract heeft bij het prestigieuze Hip Hop label Top Notch.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur