JOUW STAD
UTRECHT

Presentatie: Rutger
Dagelijks tussen 13.00 en 16.00 uur, ma t/m do 19.00 – 21.00 uur
en za/zo 07.00 – 10.00 uur op FunX Utrecht

 

“Mijn grote droom als kleine jongen was om radioprogramma’s te presenteren. Dat die droom kon uitkomen bij FunX zorgt er elke dag weer voor dat ik met onwijs veel plezier mijn ‘werk’ doe.”

 

btn_gr_top

Wat is jouw leukste uitdaging in het maken van radio?
“Eigenlijk geldt dat voor al het werk dat je doet, maar voor mij is het ervoor zorgen dat je altijd het maximale uit iets haalt. Hoe klinkt een interview dat je doet het leukst, wat zijn de beste onderwerpen en hoe pak je die het meest creatief op, hoe maak je de mooiste doorstart en nog wel het belangrijkst: hoe ‘vermaak’ je de luisteraar? Hoe zorg je ervoor dat hetgeen je doet zó ontzettend vet is dat ze er de volgende dag nog over praten? Al die aspecten van het maken van radioprogramma’s vind ik te gek om te doen. En als je merkt dat dat werkt en je daarmee het verschil kan maken, dan geeft dat heel veel voldoening.”

Welk vak binnen de radiowereld ligt je het meest?
“Mijn grote droom als kleine jongen was om radioprogramma’s te presenteren. Dat die droom kon uitkomen bij FunX zorgt er elke dag weer voor dat ik met onwijs veel plezier mijn ‘werk’ doe. Hoe vet is het ook dat je elke dag kan doen wat je altijd écht graag wilde? Ik heb verschillende functies gehad binnen de radiowereld en met bijna ieder aspect van radiomaken iets gedaan. Zo heb ik goed kunnen ontdekken wat ik het leukst vind en waar ik goed en minder goed in ben. Er zijn maar weinig dingen die in dat traject zijn afgevallen van de lijst met leuke dingen, maar het coördineren en produceren van grotere radioprojecten zoals bijvoorbeeld de DiXte 1000 vind ik minstens net zo leuk als presenteren!”

Wat maakt FunX uniek in de mediawereld?
“De luisteraars en muziek van FunX. Kort maar krachtig! Die twee zijn een belangrijk onderdeel van het unieke karakter. Maar dat is niet het enige; de benadering van onderwerpen is daarin net zo belangrijk. Onze luisteraar staat in alles wat we doen voorop. Ik denk dat je als luisteraar bij geen enkel ander radiostation zo’n groot platform krijgt om je mening te geven, onderwerpen aan te dragen die jou raken en je talent te laten horen, als bij FunX. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven waarom FunX zich onderscheidt van de rest.”

Dit is de tweede keer dat je bij FunX werkt. Waarom heb je opnieuw voor FunX gekozen?
“Toen ik voor het eerst werd rondgeleid en werd voorgesteld aan mijn nieuwe collega’s viel het me op dat iedereen zo creatief is. Dat er vette nieuwe dingen kunnen ontstaan omdat die ruimte ervoor wordt gegeven en omdat iedereen wordt gemotiveerd om het maximale uit zichzelf te halen. Daarnaast is de manier waarop iedereen met elkaar omgaat binnen FunX echt uniek. Het geeft je een soort familiegevoel. En wie verbreekt die band nou? Dat heb ik toch gedaan vijf jaar geleden, maar al die jaren had ik een soort heimwee naar FunX. En dat is de reden dat ik opnieuw voor FunX heb gekozen. Er was veel veranderd (zeker niet negatief), maar alle dingen die ik net noemde gelukkig niet!”

Wat heb jij van de FunX-luisteraar geleerd?
“Dat onze luisteraar een afspiegeling is van mijn collega’s en andersom. Met andere woorden: zo divers als ieder mens is en ieder z’n eigen duidelijk uitgesproken mening heeft, minstens net zo respectvol zijn onze luisteraars naar de ander toe. Ik heb onze luisteraar leren kennen!”

Welk radiomoment van 2014 is je bijgebleven?
“Bijna alle momenten zijn me bijgebleven en ze waren stuk voor stuk bijzonder, leuk, moeilijk, nieuw, gek of memorabel. Maar een hoogtepunt vond ik het voeren van de eindredactie van de DiXte 1000 themaweek. Met elkaar bedenken hoe we die week nóg vetter konden maken dan ‘ie het voorgaande jaar was, iedereen motiveren en stimuleren om daar voor te gaan was al te gek, maar om vervolgens te horen hoe zich dat manifesteerde op de zender en hoe blij onze luisteraars daarvan werden gaf een enorme kick. We hebben ervoor kunnen zorgen dat onze luisteraar het gevoel had dat ‘ie wat gemist had als ‘ie niet had geluisterd. Je móest er gewoon onderdeel van zijn en ieder radiomoment deed ertoe.”

Wat is jouw mooiste plekje in Utrecht?
“Dat blijft toch wel de binnenstad. En dan vooral de sfeer die je proeft als je langs de grachten loopt, of door de smalle straatjes met scheve huisjes. En natuurlijk de Dom als hoogtepunt!”

Wat zou iedereen van Utrecht moeten weten?
“Dat het een grote stad is met het karakter van een superleuk dorp! Met heel veel talent, op alle vlakken. Er zijn veel leuke creatieve en vooruitstrevende ondernemers te vinden, erg veel muzikaal talent en wat je absoluut moet weten is dat Utrecht stiekem best veel rappers heeft! Ze houden zich alleen een klein beetje op de vlakte. Zonde, want er zit veel talent tussen. Dus goed zoeken!”

Wat is je ambitie?
“Ik heb dan wel mijn droom verwezenlijkt om dj te worden, maar dat betekent niet dat ik achterover leun en ‘klaar’ ben. Ik wil het presenteren van radioprogramma’s graag uitbreiden en verder uitwerken, beter worden. Ik denk dat ik daar nooit klaar mee zal zijn. Heel vroeger wilde ik óf dj óf directeur worden. Hoe leuk zou het zijn als je die dingen allebei kan doen? Misschien geen directeur worden, maar mijn ervaring, kwaliteiten en enthousiasme delen met anderen als bijvoorbeeld eindredacteur, lijkt me te gek. Je moet blijven dromen!”

top

UTRECHTSE
PROGRAMMA’S

FunX produceert specifiek voor de stad Utrecht lokale programma’s onder de programmanaam ‘Jouw Stad’, binnen de centrale raamprogrammering. FunX bedient de stadsjeugd met muzikale programma’s voorzien van informatie en entertainment. De zender levert een belangrijke bijdrage aan de zichtbaarheid van initiatieven en activiteiten in de stad. FunX heeft oog voor lokaal nieuws en politiek en besteedt veel aandacht aan muzikaal en mediatalent.

Naast het lokale radiostation FunX Utrecht heeft FunX voor Utrechters ook een eigen webpagina binnen de centrale website, www.funxutrecht.nl. Op deze pagina kunnen bezoekers terecht voor artikelen en radio fragmenten van en over Utrecht.

De lokale programma’s worden per stad ingevuld door een klein team programmamakers; een presentator, producer en verslaggever. De verslaggever is dagelijks op straat, scholen en op evenementen en activiteiten te vinden om verslag te doen. Hij gaat met de jongeren op straat in gesprek over actuele en maatschappelijke onderwerpen en laat hen verslag doen van evenementen en activiteiten. In de stadsstudio bereiden de producer en presentator dagelijks de uitzending voor met lokale onderwerpen en telefonische interviews. Regelmatig schuift er een gast aan in de studio om te vertellen over zijn of haar werk of passie.

toplicht

SAMENWERKING
RTV UTRECHT

In de domstad zendt FunX uit in de ether op 96.1 FM onder licentie van Omroep Utrecht Stichting (RTV Utrecht). In 2014 werkten beide mediapartijen enkele keren samen en in 2015 wordt hieraan een vervolg gegeven. Sinds begin 2013 maakt FunX Utrecht om niet gebruik van de eigen studio- en redactiefaciliteiten in het pand van RTV Utrecht.

toplicht

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur