FunX is een kweekvijver voor jong talent, zowel muzikale als mediatalenten kunnen bij FunX terecht. De organisatie heeft op centraal en op lokaal niveau diverse programma’s ingericht om talent de ruimte en begeleiding te geven die zij verdienen.

CLASSX

Presentatie: Jaimy (za-zo)
Dagelijks tussen 10.00 – 13.00 uur op alle FunX edities

STAGEPLAATSEN

De organisatie biedt plaats aan meerdere stagiaires en afstudeerders per jaar. Er zijn plaatsen beschikbaar op diverse afdelingen om jongeren ook binnen hun huidige opleiding en vakgebied ervaring op te laten doen in de praktijk. In 2014 liepen er 10 stagiair(e)s mee op de programmaredactie (zowel de landelijke als lokale redactie), beeldredactie en muziekredactie. Stagiair(e)s en afstudeerders komen van diverse opleidingen zoals Journalistiek, Communicatie en Audio-engineering. FunX werkt voor de invulling van de stageplaatsen samen met meerdere onderwijsinstellingen. Naast langdurige stages van 3 en 6 maanden biedt FunX ook gelegenheid voor snuffelstages. Zeer geregeld blijven stagiair(e)s na hun stage (parttime) werkzaam voor FunX.

“Vanaf dag één voelde ik me welkom en vanaf dag twee voelde ik me ook echt onderdeel van het team.”

Bianca

OPLEIDINGSTRAJECT

OPEN Rotterdam, FunX Rotterdam en Gemeente Rotterdam hebben de handen ineen geslagen om jong mediatalent in Rotterdam op te sporen en hun talenten verder te ontwikkelen. De deelnemers worden in kleine groepjes gedurende negen weken begeleid door OPEN Rotterdam en FunX. Tijdens het opleidingstraject worden zij wegwijs gemaakt in de wereld van televisie, radio, internet en sociale media.

Het opleidingstraject, dat in het voorjaar van 2015 van start gaat, bestaat uit trainingen van professionals en een crossmediale werkopdracht met als eindproducten een radioshow op FunX Rotterdam, een televisie-uitzending op OPEN Rotterdam en een artikel op de website van beide mediapartijen.

DAAN

TALENT @ NIGHT

Het nachtprogramma The Future is sinds haar introductie in 2013 hét timeslot voor jong dj talent en experiment. Jaimy de Ruijter was één van de eerste talenten die de presentatie van The Future verzorgde en kreeg in 2013 zijn eigen radioshow Jaimy’s Huisje. Twee jaar later is Jaimy vaste dj van de crew en presenteert hij het primetime programma ClassX in het weekend. Bovendien wordt hij geregeld ingezet als vervanger van andere syndicated* shows. Daan is de opvolger van Jaimy in de nacht en krijgt gelegenheid zijn talent onder begeleiding verder te ontwikkelen.

* Landelijke programmering die ook op de vier stadsedities wordt uitgezonden.

toplicht

TALENT IN DE STAD

In opdracht van Gemeente Rotterdam produceerde FunX Rotterdam in het seizoen 2013-2014 het radioprogramma FunX City Rotterdam. In het programma stonden vijf thema’s centraal; talent, opleiding, werk, politiek en zorg. Dagelijks was er een studiogast die luisteraars inspireerde met één of meer van deze thema’s. In samenwerking met Stichting Suikeroom konden jonge enthousiaste entrepreneurs groeikapitaal verwerven. Door een platform te bieden aan enthousiaste getalenteerde jongeren werden luisteraars gestimuleerd actief werk te maken van hun talent.

FunX City Rotterdam werd van 2 september 2013 tot en met 2 oktober 2014 uitgezonden op ma-do 19.00 – 21.00 uur en za-zo 07.00-10.00 uur op FunX Rotterdam.

toplicht

“Ja ik kan begrijpen dat hij uitgeroepen is tot beste talent van funx . Met dat liedje ‘misschien wel he'”

chante_vdb op Instagram

MUZIKAAL TALENT

Sinds de oprichting van FunX in 2002 is FunX een kweekvijver voor talent, niet in de laatste plaats voor muzikaal talent. Bij FunX wordt muzikaal talent gestimuleerd door tracks in de playlist op te nemen en ze aan het publiek te presenteren in onze radioshows. Bekende artiesten van eigen bodem startten hun carrière op FunX, zoals Ali B, Lange Frans, DJ Chuckie, Ziggi Recado en Sabrina Starke. Vorig jaar liet FunX haar luisteraars kennis maken met Dimello, Cho, en Xerxes Naseri.

toplicht

FUNX TALENT

In 2014 is FunX van start gegaan met ‘FunX Talent’, een status die aan jonge artiesten wordt uitgereikt om ze een stap verder te helpen in hun muzikale carrière. Gedurende enkele weken volgt FunX het talent op de voet en doet verslag van activiteiten in de uitzendingen en online. Het talent krijgt de mogelijkheid om interviews te geven op FunX en nieuwe muziek, passend bij het format, te pluggen bij FunX. Online krijgt de FunX Talent een eigen pagina op de website. Artiesten die aangemerkt zijn als FunX Talent zijn daarmee ook meteen genomineerd voor de FunX Talent Award die jaarlijks wordt uitgereikt tijdens de FunX Music Awards.

toplicht

“@dimelloanthony heeft net zijn allereerste muzikale prijs in ontvangst genomen! De XChart Award! Daarnaast is hij uitgeroepen tot de derde #FunX talent!”

FunX @ Instagram

FUNX MUSIC
AWARD
‘TALENT’

toplicht

Jaarlijks worden de beste talenten genomineerd voor de FunX Music Award ‘Talent’. Artiesten die eerder dat jaar de titel ‘FunX Talent’ kregen, dingen automatisch mee naar de award die tijdens een grootschalige show uitgereikt wordt. In 2014 werd de felbegeerde award gewonnen door de groep Broederliefde.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur