FUNX REPORTS

Verslaggever: Jeansen

 

 “Ik zie mijzelf nergens anders wonen dan in Rotterdam. De liefde die Rotterdammers hebben voor hun stad is niet te beschrijven.”

 

interview

Hoe heb jij je als persoon bij FunX ontwikkeld?
“Voor ik bij FunX terecht kwam, was ik al reporter en presentator bij het lokale Rotterdamse jongerenplatform DNAMC. Door een vriend werd ik gewezen op een vacature voor de functie reporter op de FunX-website. Dat leek me echt wat voor mij dus solliciteerde ik. Om ervoor te zorgen dat ik extra opviel, heb ik zelf een proefreport gemaakt en gemonteerd waarin ik een stelling voorlegde aan een paar vrienden. Die stuurde ik op met mijn cv en motivatiebrief en ‘the rest is history’. Sinds ik bij FunX werk, heb ik mij meer leren openstellen. Ik vind het nu een stuk makkelijker om met verschillende mensen contacten op te zetten en te onderhouden. Zaken inplannen, deadlines hanteren, maar ook ‘out of the box thinking’ en mijn taalgebruik zijn tijdens mijn tijd bij FunX ontwikkeld. Ik heb ook het gevoel dat ik volwassener ben geworden.”

Hoe leg jij gemakkelijk contact met FunX-jongeren?
“Ik heb nooit moeite gehad om contact te leggen met FunX-jongeren. Ik voel me zelf een van deze jongeren en dit maakt het makkelijk om met de luisteraars op een lijn te zitten. Als reporter ben ik ook vaak op scholen, evenementen en feesten waar ik elke dag wel kennismaak met nieuwe FunX-jongeren.”

Welke onderwerpen slaan goed aan bij jongeren?
“Ze zeggen wel eens ‘sex sells’ en dat klopt zeker. Onderwerpen als naaktfoto’s versturen, lijstjes van ‘sletterige’ meisjes die online verschijnen, daten en uitgaan scoren altijd goed, maar ook religie is een hot topic. Vaak sta ik ook versteld van de onderwerpen waar jongeren veel over weten waar je dat niet van verwacht zoals bijvoorbeeld politiek.”

Met welk onderwerp wil jij het liefst de straat op gaan?
“Ik vind het leuk om met diverse onderwerpen de straat op te gaan. Het leukste is om te onderzoeken hoe jongeren denken over zaken die op dat moment in de media spelen. Hebben jongeren dezelfde meningen als volwassenen? Vaak merk ik dat ze heel anders over onderwerpen denken en dat vind ik zeer interessant.”

Je bent geboren op Curaçao. Wat vind je in Rotterdam wat je niet vindt op Curaçao?
“Ik ben geboren op Curaçao, maar heb bijna heel mijn leven in Rotterdam gewoond. Wat ik soms mis hier is familie, die woont over het algemeen nog daar. Maar verder zie ik mijzelf nergens anders wonen dan in Rotterdam. De liefde die Rotterdammers hebben voor hun stad is niet te beschrijven. 010 isn’t just a code!”

Hoe pas jij als Antilliaan goed in de Rotterdamse cultuur?
“Rotterdam is een van de meest multiculturele steden in de wereld. Op weinig andere plekken vind je in dezelfde straat een moskee, kerk en synagoge. Of een frietkraam, Antilliaans eethuis en een shoarmatent. Als Antilliaan voel ik mij zeer verbonden met deze multiculturele samenleving. Hoe mooi dit kan zijn, zie je op dagen dat een event als Zomercarnaval plaatsvindt. Ook zit Rotterdam vol met Antilliaanse feesten.”

Wat is je favoriete plek in Rotterdam en waarom?
“Er is niets zo mooi als in de avond over de Erasmusbrug lopen en de skyline van Rotterdam te zien. Of met wat vrienden in de zon zitten in het Museumpark, barbecueën in het Vroesenpark, de mooie chaos om de Kuip tijdens een wedstrijd van Feyenoord, het multiculturalisme van Rotterdam in z’n geheel te zien op de Kruiskade … en ga zo maar door.”

toplicht

ROTTERDAMSE
PROGRAMMA’S

FunX produceert specifiek voor de stad Rotterdam lokale programma’s onder de programmanaam ‘Jouw Stad’, binnen de centrale raamprogrammering. Tot begin oktober 2014 produceerde FunX in opdracht van Gemeente Rotterdam ook het crossmediale format FunX City Rotterdam waarbij de thema’s talent, opleiding, werk, politiek en zorg centraal stonden. FunX bedient de stadsjeugd met muzikale programma’s voorzien van informatie en entertainment. De zender levert een belangrijke bijdrage aan de zichtbaarheid van initiatieven en activiteiten in de stad. FunX heeft oog voor lokaal nieuws en politiek en besteedt veel aandacht aan muzikaal en mediatalent.

Naast het lokale radiostation FunX Rotterdam heeft FunX voor Rotterdammers ook een eigen webpagina binnen de centrale website, www.funxrotterdam.nl. Op deze pagina kunnen bezoekers terecht voor artikelen en radio fragmenten van en over Rotterdam.

De lokale programma’s worden per stad ingevuld door een klein team programmamakers; een presentator, producer en verslaggever. De verslaggever is dagelijks op straat, scholen en op evenementen en activiteiten te vinden om verslag te doen. Hij gaat met de jongeren op straat in gesprek over actuele en maatschappelijke onderwerpen en laat hen verslag doen van evenementen en activiteiten. In de stadsstudio bereiden de producer en presentator dagelijks de uitzending voor met lokale onderwerpen en telefonische interviews. Regelmatig schuift er een gast aan in de studio om te vertellen over zijn of haar werk of passie.

toplicht

SAMENWERKING
OPEN ROTTERDAM

In de havenstad zendt FunX uit in de ether op 91.8 FM onder licentie van OPEN Rotterdam. In 2014 heeft FunX Rotterdam gezamenlijk met OPEN Rotterdam subsidie ontvangen voor de ontwikkeling van een opleidingstraject voor Rotterdams mediatalent. Dit traject gaat in het voorjaar van 2015 van start. FunX en OPEN zullen begin 2015 ook een inhoudelijke samenwerking starten waarbij lokale content met elkaar gedeeld wordt op radio, televisie en internet.

toplicht

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur