EDITIESTELSEL

Het ‘syndicated’ editiestelsel van FunX is in Nederland uniek. De landelijke editie van FunX wordt geproduceerd door Stichting FunX in opdracht van de vijf deelnemende landelijke omroepen. Een deel van deze landelijke programma’s wordt op de stadsedities overgenomen als raamprogrammering. Daarbinnen heeft elke aangesloten stad zijn eigen lokale venster, dat door een eigen stadsredactie wordt geproduceerd. De stadsedities zijn te ontvangen via de ether, de kabel, het internet en de mobiele radio app. De landelijke editie is te ontvangen via de kabel, het internet, de mobiele app, satelliet en via DAB+.

toplicht

STADSE PROGRAMMERING

De lokale programma’s worden per stad ingevuld door een klein team programmamakers: een presentator, producer en verslaggever. De verslaggever is dagelijks op straat, scholen en op evenementen en bij activiteiten te vinden om verslag te doen. Hij gaat met de jongeren op straat in gesprek over actuele en maatschappelijke onderwerpen en laat hen verslag doen van evenementen en activiteiten. In de stadsstudio schuift regelmatig een gast aan om te vertellen over zijn of haar werk of passie.

toplicht

REDACTIEBELEID

De nieuwe programmering is per januari 2014 van start gegaan. De vertrouwde lokale FunX programmering met muziek en informatie, cultuur en educatie (ICE) is behouden en verder uitgebreid. De FunX programma’s zijn deels stadsspecifiek en sluiten aan op de leefwereld van jongeren. Een team bestaande uit presentator, producer en reporter kiest dagelijks onderwerpen die passen binnen de kernwaarden van FunX. Dat kunnen algemene thema’s zijn als nieuws en actualiteit, showbizz & entertainment en nieuwe muziek, maar ook thema’s dichter bij de persoonlijke belevingswereld van de luisteraar: studie en werk, inkomen en schulden, seksualiteit en relaties en talentontwikkeling. Reporters gaan dagelijks de straat op en naar scholen om de mening van de jongeren in de steden te peilen. In 2014 is gestart met het regelmatiger oppakken van grootstedelijke onderwerpen, oftewel zaken die in alle grote steden spelen. Op die manier kan er meer rendement gehaald worden uit de vier lokale edities, omdat ze gezamenlijk optrekken in de uitvoering van de grootstedelijke onderwerpen. Ook samenwerkingen met andere partijen die met jongeren te maken hebben in de steden zijn in 2014 verstevigd. De programmering van FunX kenmerkt zich door het unieke editiestelsel.

toplicht

WINACTIE MORAD & SHAY

“Teken Ieks” en win kaarten voor Usher in concert! meer…

CRITIX CAFÉ

Presentatie: Zarayda
Elke zondagavond tussen 19.00 – 22.00 uur op alle FunX edities.

“Onderwerpen die heel dicht bij het dagelijks leven van luisteraars staan, zoals liefde, racisme en discriminatie, ontketenen regelmatig enorme discussies”

KRITISCH

Zarayda, ook bekend van BNN-VARA, presenteert elke zondagavond het maatschappij kritische programma CritiX Café op alle FunX edities. In het programma komen uiteenlopende onderwerpen aan bod die stuk voor stuk discussies ontketenen. Luisteraars praten live mee in de uitzending via telefoon, social media of de gratis FunX App.

btn_gr_top

Welk onderwerp uit jouw show heeft jou het meest aangegrepen en waarom?
“Er zijn natuurlijk ontzettend veel onderwerpen voorbij gekomen die me hebben geraakt, maar een van de meest bijzondere shows was die over de corrigerende tik. En of het schadelijk is als je als ouder je kind af en toe een pak slaag geeft. Helemaal aan het eind van de show belden een volwassen zoon en zijn moeder. Die zoon vertelde dat ‘ie de hele show met zijn moeder had beluisterd in de auto. Als kind werd hij elke dag door haar geslagen. En door de show hadden ze daar voor het eerst in zijn leven een gesprek over gehad. Zijn moeder gaf voor het eerst toe dat ze dat niet goed had gedaan. Tot aan dat gesprek had die jongen altijd gedacht dat ‘ie gewoon een stout kind was en dat het aan hem had gelegen. Toen dacht ik wel bij mezelf, wow, het is wel heel bijzonder als we zo’n gesprek hebben kunnen helpen aanzwengelen tussen moeder en zoon.”

Van welk onderwerp heb je zelf het meest geleerd?
“Ik leer heel veel van de onderwerpen. Maar als ik er dan toch een moet noemen, dat wordt dat – heel egoïstisch –een show die ik vooral heel leuk vond om te presenteren, haha! Dat was de show die van begin tot eind alleen maar over de tv-serie Game of Thrones ging. We belden alleen maar met net zulke Game of Thrones nerds als ik zelf, mensen die alle boeken hebben gelezen. En we hebben eindeloos in detail geneuzeld aan het verhaal. Mijn studioproducer haatte het, ik vond het geweldig. Niet de meest leerzame show dus, maar ik heb daar zó van genoten.”

Welk onderwerp zou je nooit meer willen bespreken en waarom niet?
“Er is niet echt een onderwerp dat ik niet wil bespreken. Ik denk dat het leuke aan CritiX Café is dat je juist alles kan bespreken. Ik vind het ook leuk om pijnlijke onderwerpen op te pakken, of moeilijke, of luchtige. Ik heb niet echt een onderwerp waar een dikke streep doorheen is gehaald.”

Welke onderwerpen ontketenen een enorme discussie?
“Onderwerpen die heel dicht bij het dagelijks leven van luisteraars staan. Denk aan onderwerpen die te maken hebben met discriminatie en racisme, of over de liefde, echt onderwerpen die gaan over het leven van alledag. Ik merk dat als we onderwerpen bespreken die wat verder van ons af staan of bijvoorbeeld over celebrities gaan, die niet zo goed aanslaan. Onze luisteraars willen mét elkaar over hun eigen leven praten.”

Waarom past FunX bij jou?
We zijn zo’n goede match omdat je bij FunX zowel praat met de mensen die beleid maken als met de mensen die het beleid beleven. Die combi komt weinig voor. Zo hadden we een keer een show waarin rapper Appa in gesprek ging met leden van Leefbaar Rotterdam. Daar ontstond echt een heel menselijk gesprek, over enerzijds politiek, en aan de andere kant het leven van alledag. Die combi maakt dat ik me heel thuis voel.”

Wat zijn nou echt typerende karaktereigenschappen voor Zarayda?
“Wat goed bij mij past en ook de leidraad is van de show: nieuwsgierigheid. Ik ben altijd wel nieuwsgierig, ook naar dingen die ik eigenlijk heel pijnlijk of ingewikkeld vind. En naar mensen van wie je op het eerste gezicht denkt dat hun verhaal heel ver van me af staat. Een andere eigenschap is georganiseerde chaos. Alles zit altijd helemaal in mijn hoofd, ik bereid me voor, ik weet welke vragen ik wil stellen, ik weet welke onderwerpen ik wil bespreken, ik weet wie de gasten zijn en waarom ze in de show zitten. Maar ik laat me ook wel leiden door mijn impulsiviteit en dan krijg je soms dus georganiseerde chaos. Dat we eerst hadden afgesproken dat we a-b-c zouden doen, maar dat wordt dan uiteindelijk c-b-a of c-a-b. Uiteindelijk blijft het toch altijd een rond verhaal.”

Waar houd jij je nog meer mee bezig als je niet achter de FunX-mic zit?
“Dan houd ik me bezig met mijn eigen bedrijf, want ik ben creatief ondernemer. Met theWhyGirl en mijn video business school help ik creatieve mensen, zoals ondernemers of kunstenaars om voor zichzelf een online platform te bouwen. We leven in een tijd waarin je niet meer hoeft te worden gekozen door de baas van een krant, radio- of tv-station, die zegt dat jij je verhaal mag vertellen omdat je bijzonder bent. Dat kunnen we nu zelf in eigen beheer. Maar het is nog wel een uitdaging om te zoeken naar hoe je het best je verhaal kan vertellen en hoe kan je zorgen dat mensen je horen of zien. Daar begeleid ik mensen bij en dat is heel leuk.”

btn_gr_top

toplicht

PROGRAMMERING

In september ging de programmering voor het seizoen 2014-2015 in. Vaste pijlers van de syndicated programmering zijn de ochtendshow Start (nieuws en amusement), ClassX, Weekend WaX, de XChart, @N1els en Slow Jamz. De middagshow Fresh ’n Up (actualiteit en entertainment) heet met ingang van het seizoen Morad & Shay en ook XTips kreeg een nieuwe naam met de komst van KRO-presentator Ajouad El Miloudi: Ajouad Tips. Op de lokale edities veranderde het programma The Sound Of The City in Jouw Stad. Het is nog steeds dagelijks te beluisteren tussen 13.00 en 16.00 uur en maandag tot en met donderdag tussen 19.00 en 21.00 uur en op zaterdag- en zondagochtend tussen 07.00 – 10.00 uur. Het programma wordt specifiek geproduceerd voor de vier grote steden en ondersteund met lokale reportages. Het moment om te discussiëren verschoof van de doordeweekse avond naar de zondagavond in CritiX Café. Daarmee vervangt het de gesprekken over muziek en sociaal maatschappelijke onderwerpen die voorheen bij Wat Anders en Spoken voorbij kwamen. Het in 2013 gestarte lokale programma FunX City Rotterdam werd na een succesvol jaar beëindigd per oktober 2014. De nachtprogrammering met de programma’s Darkchild en The Future blijft het platform voor de ontwikkeling van jong mediatalent.

toplicht

Chuckie support het HipHopHuis door een beat te veilen. “Ik vind het belangrijk om nieuw talent te stimuleren. Zo’n broedplek voor talent moet je omarmen. Zo voorkom je dat jongeren op straat hangen.” #FunX

DJ Chuckie in een interview op FunX

 

MAANDAG – DONDERDAG

07.00-10.00  Start
10.00-13.00  ClassX
13.00-16.00  Jouw Stad
16.00-19.00  Morad & Shay
19.00-21.00  Jouw Stad
21.00-23.00  Maarten!
23.00-01.00  Slow Jamz
01.00-04.00  Darkchild
04.00-07.00  The Future

START

Elke ochtend klaarwakker naast je bed! Met Start & Fernando ben je in no-time op de hoogte van wat er speelt. De laatste updates uit de showbizz- en entertainmentwereld, het actuele nieuws door NOSop3 en het weer & verkeer. Ook schuift er dagelijks een bekende gast aan in de studio. Een frisse start van de dag met je favoriete hits en veel energie! Presentatie: Fernando

CLASSX

Blik terug op jouw eigen herinneringen in een muzikale reis door de tijd met je favoriete hits en idolen van toen. Ken je ze nog? Montell Jordan met ‘This Is How We Do It’, de bekende tracks van Bob Marley, de doorbraak van Rihanna en de allergrootste hits van Michael Jackson? Deze en nog veel meer klassiekers hoor je terug in ClassX. Vraag ook je eigen klassieker aan in de ClassX Request! Presentatie: One’sy en Jaimy

THE MIX

In The MiX hoor je non-stop de vetste urban clubhits uit alle windstreken. Dj’s: DJ Fai-Oz, DJ Moradzo, DJ Franck en DJ Lorenzo

CRITIX CAFÉ

Ben jij kritisch en weet jij jouw standpunt goed te onderbouwen? Bij CritiX Café telt jouw mening, dus doe vooral mee en laat je horen! Elke zondag schuiven er gasten aan om te discussiëren over de meest uiteenlopende onderwerpen. Presentatie: Zarayda

VRIJDAG

07.00-10.00  Start
10.00-13.00  ClassX
13.00-16.00  Jouw Stad
16.00-19.00  XChart
19.00-22.00  Weekend WaX
21.00-23.00  Encore Radioshow
23.00-03.00  The MiX
03.00-07.00  The Future

JOUW STAD

What’s up in jouw stad? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, entertainment en culturele activiteiten bij jou in de buurt. Met interviews en reportages met bekende gasten en willekeurige luisteraars, afgewisseld met heerlijke no nonsense muziek. Presentatie: NL & 020: Natasja, 010 – Dulci, 070 – Aashna, 030 – Rutger

MORAD & SHAY

Verfris je brein met de laatste updates uit het nieuws, bizarre facts en de leukste interviews met een twist. Laat je hersenen prikkelen door de hosts terwijl je luistert naar je favoriete muziek. De wereld komt voorbij bij Morad & Shay. Presentatie: Morad & Shay

WEEKEND WAX

FunX verrast je in Weekend WaX met party-updates en de lekkerste clubtracks. De vetste artiesten en dj’s uit de music scene zijn te gast in de studio. Q-Bah en Riza nemen je steeds verder mee het FunX Dance Weekend in. Presentatie: Q-Bah & Riza

@N1ELS

FunX trakteert je op de beste, nieuwste en dixte hiphop- en r&b-tracks. In @N1els krijg je een overzicht van nieuwe tracks in ‘Release Round-Up’, je hoort een stuk uit de ‘Saturday Soundtrack’ en in ‘The Verdict’ kun jij je mening geven over de belangrijkste onderwerpen uit de muziekwereld van de afgelopen week. Tot slot brengt Niels jou in de juiste feeststemming voor de zaterdagavond.  Presentatie: Niels

ZATERDAG

07.00-10.00  Start / Jouw Stad
10.00-13.00  ClassX
13.00-16.00  Jouw Stad
16.00-19.00  @N1els
19.00-21.00  FunX Club Chart
21.00-22.00  Club Sessions
22.00-03.00  The MiX
03.00-07.00  The Future

MAARTEN!

De school – of werkdag zit erop of je bent net met je (nacht)dienst begonnen; in beide gevallen chillt Maarten met jou tijdens het maken van je huiswerk of in de auto van huis naar werk en andersom. Spannende radio waarbij je over je eigen schaamte heen moet stappen, dat doet Maarten namelijk ook! Brutale radio met muziek die de grenzen van het FunX format opzoekt. Presentatie: Maarten

SLOW JAMZ

Zwijmel weg in de late avonduren met de lekkerste Slow Jamz. Verklaar de liefde on air of help anderen met hun probleem in de ‘luisteraarsvraag’. Laat je hart spreken en vertel jouw bijzondere verhaal bij je favoriete track. De liefde spat uit je radio! Presentatie: Hassan

FUNX CLUB CHART

Start je zaterdagavond met dikke clubtracks. Van 20.00 tot 20.30 uur hoor je nieuwe dj talenten tijdens 30min of Banging Beats. Tussen 20.30 en 21.00 neemt Hatim de Top 5 van de FunX Club Chart met je door. Daarna neemt hij je mee naar de beste clubs over de hele wereld tijdens de FunX Club Sessions (21.00 – 22.00 uur). Ga los op nationale en ook internationale mixes van de beste dj’s van dit moment.  Presentatie: Hatim

ENCORE RADIOSHOW

Elke vrijdagavond gooien Waxfiend en Prime de nieuwste tracks, de grootste hits en de dikste clubbangers in de mix. Jouw thuisbasis voor r&b en hiphop op FunX! Presentatie: DJ Prime & DJ Waxfiend

ZONDAG

07.00-10.00  Start / Jouw Stad
10.00-13.00  ClassX
13.00-16.00  Jouw Stad
16.00-19.00  Ajouad Tips
19.00-22.00  CritiX Café
22.00-23.00  The MiX
23.00-01.00  Slow Jamz
01.00-04.00  Darkchild
04.00-07.00  The Future

DARKCHILD

Wat vind jij boeiend, opvallend, geweldig of vreemd? Of erger jij je aan zaken die het daglicht niet kunnen verdragen? In het donker mag jij alles bespreekbaar maken. Tune in en praat mee via Twitter of de FunX App op je smartphone. Presentatie: Daan

THE FUTURE

Ieder weekend ben je welkom in The Future. Hans is er als jij de clubs uitrolt en houdt je op de hoogte van het nachtleven. Draai je een nachtdienst, rij je op de taxi of in een vrachtwagen, bij Hans kun je je verhalen delen. Veel nieuwe muziek en het laatste opmerkelijke nieuws! Presentatie: Hans

XCHART

Het muzikale hoogtepunt van de week hoor je in de XChart! De 30 beste tracks van dit moment hoor je op jouw radio voorbij komen. Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws uit binnen- en buitenland. Presentatie: Maarten

AJOUAD TIPS

Zondag is de ideale dag om jouw week met Ajouad door te nemen. Hij tipt je de nieuwste tracks aan de hand van de XTips op FunX.nl. Je hoort nieuwe releases van gevestigde artiesten én onbekende talenten. Jij kunt je hart luchten over de afgelopen week en krijgt tegelijkertijd genoeg energie voor een nieuwe start! Presentatie: Ajouad

toplicht

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur