JOUW STAD

Producer: Marleen
Dagelijks tussen 13.00 en 16.00 uur, ma t/m do 19.00 – 21.00 uur
en za/zo 07.00 – 10.00 uur op FunX Den Haag

 

“Elke show wordt door een team tot in detail voorbereid, ik lees kranten, check websites, kijk op Twitter en maak gebruik van mijn eigen netwerk.”

 

btn_gr_leesmeer

Wat maakt Den Haag zo uniek?
“De stad is zo divers! Er zijn zoveel verschillende mensen in deze stad: van surfers tot politici, van rockers tot yuppen, van creatievelingen tot zakenmensen en van jong tot oud.  Den Haag bruist en er gebeurt altijd wel iets.”

Hoe kom jij aan je Haagse onderwerpen?
“Ik lees de kranten, check online een aantal sites, kijk op Twitter en heb mijn eigen netwerk. Ik werk nu ruim een jaar bij FunX en ik voel meteen aan wat een echt ‘FunX-onderwerp’ is.”

Wat vind jij belangrijk om in de show met de luisteraar te kunnen bespreken?
“Alles! Ik vind dat elk onderwerp bespreekbaar moet zijn bij FunX. Dat kan dagelijks nieuws zijn, maar ook de nieuwste muziekreleases, sport, de zoektocht naar een baan, werk, seks, liefde, relaties, uitgaan, nieuwe trends, lifestyle, school, politiek, cultuur, familie en religie.”

Door welke studiogast of spreker ben jij geraakt en waarom?
“Het afgelopen jaar hebben we veel leuke gasten gehad in Den Haag. De liefste Hagenees die ik ken is Henk Bres, hij had een boek geschreven en kwam langs om daarover te vertellen. Verder had onze stagiair een voormalig tbs’er uitgenodigd, we wisten niet wat we daarvan moesten verwachten, maar het bleek een heel aardige man te zijn die heel veel had meegemaakt. Verder herinner ik me HipHoop, een Haagse hiphopformatie die haar rapteksten en het geloof gebruikt om jongeren van de straat te inspireren.”

Je werkt als producer bij FunX. Wat gebeurt er achter de schermen wat iemand buiten de mediawereld niet weet?
“Ik denk dat veel mensen denken dat de host van een show zomaar even wat mensen gaat bellen, helemaal onvoorbereid dus. Klopt niks van, was het maar zo makkelijk!

Oh wacht nee, want dan had ik geen werk meer, haha! Elke show wordt door een team tot in detail voorbereid, gasten worden geregeld en teksten worden uitgeschreven.”

Je hebt ook een passie voor schrijven. Welk artikel dat jij ooit geschreven hebt, is jouw grootste trots?
“Naast mijn baan bij FunX werk ik ook als freelance journaliste voor diverse media. Ik herinner me een artikel voor Metro over de Haagse fractie van de PVV. Die voelde zich het zwarte schaap van de gemeenteraad. Dat werd door andere media overgenomen en dat is best wel tof! Ik woon in Leiden en een van de bekendste inwoners daar is Bep Het Medium, een paranormaal begaafde vrouw met een onwijs accent, en een hart van goud. Dat was mijn gezelligste interview ooit, samen met de fotograaf ging ik op een avond bij haar langs. Er werd wijn opengetrokken en we zijn diep in de nacht weer vertrokken.”

Welk radiomoment van 2014 is je bijgebleven?
“Dat was zeker het ‘incident’ met weblog GeenStijl. Aashna en ik hadden een interview met een Haagse advocate over de vrijheid van meningsuiting. De aanleiding was een plaatje op GeenStijl, waarin het hoofd van burgemeester Van Aartsen op het screenshot was geplakt van de Amerikaanse journalist James Foley vlak voor zijn onthoofding. We vroegen de advocate of Geenstijl te ver was gegaan en of dat wel mocht. Ze reageerde in de uitzending niet al te snugger en noemde de Haagse burgemeester de hele tijd ‘minister’. We hadden het interview op SoundCloud geplaatst en gebruikten het berichtje op Twitter. GeenStijl zag het en schreef er een interview over. Nog leuker was dat we de schrijver van het stuk mochten interviewen, dat was Johnny Quid. Lees het hele interview hier.”

toplicht

HAAGSE
PROGRAMMA’S

FunX produceert specifiek voor de stad Den Haag lokale programma’s onder de programmanaam ‘Jouw Stad’, binnen de centrale raamprogrammering. FunX bedient de stadsjeugd met muzikale programma’s voorzien van informatie en entertainment. De zender levert een belangrijke bijdrage aan de zichtbaarheid van initiatieven en activiteiten in de stad. FunX heeft oog voor lokaal nieuws en politiek en besteedt veel aandacht aan muzikaal en mediatalent.

Naast het lokale radiostation FunX Den Haag heeft FunX voor Hagenaren ook een eigen webpagina binnen de centrale website, www.funxdenhaag.nl. Op deze pagina kunnen bezoekers terecht voor artikelen en radio fragmenten van en over Den Haag.

De lokale programma’s worden per stad ingevuld door een klein team programmamakers; een presentator, producer en verslaggever. De verslaggever is dagelijks op straat, scholen en op evenementen en activiteiten te vinden om verslag te doen. Hij gaat met de jongeren op straat in gesprek over actuele en maatschappelijke onderwerpen en laat hen verslag doen van evenementen en activiteiten. In de stadsstudio bereiden de producer en presentator dagelijks de uitzending voor met lokale onderwerpen en telefonische interviews. Regelmatig schuift er een gast aan in de studio om te vertellen over zijn of haar werk of passie.

toplicht

SAMENWERKING
STADSOMROEP DEN HAAG

In de hofstad zendt FunX uit in de ether op 98.4 FM onder licentie van Stadsomroep Den Haag. FunX en Stadsomroep Den Haag gaan begin 2015 verder met elkaar in gesprek met als uitgangspunt dat lokale content met elkaar gedeeld wordt op radio, televisie en internet.

toplicht

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur