Beeld wordt bij FunX steeds belangrijker. In 2014 werd in de studio in Rotterdam visual radio geïnstalleerd waardoor luisteraars nu online live mee kunnen kijken met de uitzending. Tijdens grote evenementen als de FunX Music Awards werkt FunX samen met partners als 101TV. Daarnaast trekt de beeldredactie er nog dagelijks op uit om videoreportages te maken met jongeren op straat of doen zij verslag van evenementen en radio uitzendingen.  

btn_gr_top

KEN JE
MEDELANDERS

De beeldredactie produceert in het seizoen 2014-2015 een reeks afleveringen waarbij ze jongeren op straat bevraagt over wat zij weten over hun medelanders. In de serie zijn onder andere verschenen: de Polen, Surinamers, Kaapverdianen, Chinezen en Indonesiërs.

bekijk

VISUAL RADIO

De voorbereidingen voor visual radio zijn in 2013 getroffen en vorig jaar werd deze nieuwe manier van radio kijken na een testperiode bij FunX gelanceerd tijdens de DiXte 1000. Eén van de twee studio’s op het hoofdkantoor is technisch ingericht voor visual radio met meerdere camera’s en passende studio aankleding. Dagelijks kunnen luisteraars via FunX.nl live meekijken in de studio met de landelijke programma’s zoals Start, ClassX en Morad & Shay.

toplicht

LIVE STREAMING

Beeld is onlosmakelijk verbonden met de evenementen waar FunX aanwezig is. Zo heeft FunX live streaming verzorgd vanaf de FunX Music Awards, Rotterdam Unlimited, Latin Village, Encore Festival, Appelsap en Latin Village. Rondom deze evenementen heeft FunX een samenwerking met 101TV waardoor de streaming live op 101TV te zien was.

toplicht

BEELDPRODUCTIES

De beeldredactie is bijna dagelijks aan het draaien; op straat, in de studio of op evenementen. De redactie maakt producties naar aanleiding van actualiteiten, maar voelt jongeren ook aan de tand over alledaagse of verrassende onderwerpen zoals liefde, religie en nieuwe trends. De crew is ook aanwezig tijdens diverse festivals en evenementen en maakt opnames van optredens, interviewt artiesten en bevraagd bezoekers over het evenement.

Tijdens grote producties als de DiXte 1000 is de redactie continu in de weer met visual radio om de radio uitzending goed in beeld te brengen voor de luisteraars. Van het beeldmateriaal dat gemaakt is van onder andere de FunX Music Awards maakt de beeldredactie korte fragmenten van optredens en uitreikingen en een compilatie video.

De beeldproducties werden in 2014 uitgezonden bij Publieke Omroep Amsterdam, DNAMC TV (Rotterdam) en Den Haag TV.

toplicht

TOP 5

Een selectie van de beeldredactie

toplicht

1. WEGGEPEST UIT DUINDORP

Beeldreportage naar aanleiding van actualiteit over een jongen met Marokkaanse roots die is weggepest uit Duindorp. Onze presentator krijg in het filmpje ook de nodige verwensingen naar haar hoofd.

2. ALI B FAILLIET

In een interview over zijn nieuwe theatershow onthult Ali B aan FunX dat hij ook bijna failliet ging toen Lange Frans volop in de pers was met zijn faillissement.

3. OP WELK TYPE MAN VAN JIJ?

Een beeldreportage op straat over het type lover van onze vrouwelijke én mannelijke luisteraars.

4. ZE WILLEN CLAIMEN

Een beeldreportage over bezitterige lovers naar aanleiding van de track ‘Ze Willen Claimen’ van Jayh die bij FunX aangekondigd werd.

5. 3T LIVE IN DE STUDIO

De Jackson broers schoven bij One’sy aan tijdens het programma ClassX en zongen live voor een grote fan.

“Leuke interviews”

Een luisteraar op YouTube

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur