TALENT

<< PORTFOLIO

FunX is een kweekvijver voor jong talent, zowel muzikale als mediatalenten kunnen bij FunX terecht. De organisatie heeft op centraal en op lokaal niveau diverse programma’s ingericht om talenten de ruimte en begeleiding te geven die zij verdienen.

DE BOKS AWARDS

Platform voor Utrechts talent
Een samenwerking tussen Cultuurhuis Kanaleneiland en FunX Utrecht 

STAGEPLAATSEN

De organisatie biedt plaats aan meerdere stagiaires en afstudeerders per jaar. Er zijn plaatsen beschikbaar op diverse afdelingen om jongeren ook binnen hun huidige opleiding en vakgebied ervaring op te laten doen in de praktijk. In 2015 liepen er 10 stagiair(e)s mee op de programmaredactie (zowel de landelijke als lokale redactie), beeldredactie en muziekredactie. Stagiair(e)s en afstudeerders komen van diverse opleidingen zoals Journalistiek, Communicatie en Audio Engineering. FunX werkt voor de invulling van de stageplaatsen samen met meerdere onderwijsinstellingen. Naast langdurige stages van 3 en 6 maanden biedt FunX ook gelegenheid voor snuffelstages. Zeer geregeld blijven stagiair(e)s na hun stage (parttime) werkzaam voor FunX.

 

The Future

Het nachtprogramma The Future is sinds haar introductie in 2013 hét timeslot voor jong dj-talent en experiment. Jaimy de Ruijter was één van de eerste talenten die de presentatie van The Future verzorgde en kreeg in 2013 zijn eigen radioshow Jaimy’s Huisje. Twee jaar later is Jaimy één van de vaste dj’s in de syndicated programmering en presenteert hij het programma De Avondshow

TALENT IN DE STAD | SUMMERSCHOOL & WINTERSCHOOL

OPEN Rotterdam, FunX Rotterdam en Gemeente Rotterdam hebben de handen ineen geslagen om jonge mediatalenten in Rotterdam op te sporen en hun talenten verder te ontwikkelen.

De deelnemers werden in kleine groepjes een aantal weken begeleid door OPEN Rotterdam en FunX. Tijdens het opleidingstraject werden zij wegwijs gemaakt in de wereld van televisie, radio, internet en sociale media.

Het opleidingstraject bestaat uit trainingen van professionals en een crossmediale werkopdracht met als eindproducten een radioshow op FunX Rotterdam, een televisie-uitzending op OPEN Rotterdam en een artikel op de website van beide mediapartijen.

TALENT IN DE STAD | BOKS AWARDS

De Boks Awards zijn een initiatief van Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland in samenwerking met FunX Utrecht en Stadsschouwburg Utrecht.

Tijdens de tweede editie van de Boks Awards streden acht zangers(essen)/rappers tegen elkaar voor die felbegeerde hoofdprijs: een clipshoot in Parijs! PUUR, Reflex, Mariket, Dinnie RD, Carlito, Bahar, Cookie en Naomi werden beoordeeld door drie professionele juryleden: FunX-dj Rutger, rapper Lijpe en zangeres Pia Latoya. Uiteindelijk kozen zij unaniem voor de Utrechtse rapper Cookie.
toplicht

FUNX TALENT | SUPER SONGDAG

Bij FunX worden muzikale talenten gepromoot door tracks in de playlist op te nemen en ze aan het publiek te presenteren in onze radioshows. Bekende artiesten van eigen bodem zoals, Ali B, Lange Frans, DJ Chuckie, Ziggi Recado en Sabrina Starke, startten hun carrière op FunX. En vorig jaar liet FunX haar luisteraars onder andere kennis maken met Amartey.

In 2015 zijn er weer nieuwe jonge artiesten toegevoegd aan de lijst en werd de status ‘FunX Talent’ uitgereikt om deze muzikanten een stap verder te helpen in hun muzikale carrière. Gedurende enkele weken volgde FunX het talent op de voet en deed verslag van hun activiteiten in de uitzendingen en online.

SuperSongDag is de talentenshow van FunX waarin iedere week één lokale act de kans krijgt om zich bij Jaimy en Riza te presenteren voor het FunX-publiek. De show geeft daarnaast beginnende artiesten een duwtje in de rug, want iedere week schuiven gevestigde namen uit de muziekbusiness aan om de talenten van tips & tricks te voorzien.

De artiest Amartey was de allereerste winnaar SuperSongDag! Hij won daarmee een gratis videoclip en airplay bij FunX. Mubarek Nii Amartey Radjkoemar zingt en rapt in het Engels en Ghanees. De 23-jarige artiest komt uit Amsterdam Zuid-Oost.

toplicht

FUNX MUSIC
AWARD
‘TALENT’

Jaarlijks worden de beste talenten genomineerd voor de FunX Music Award ‘Talent’. Artiesten die eerder dat jaar de titel ‘FunX Talent’ kregen, dongen automatisch mee naar de award die tijdens een grootschalige show uitgereikt werd. In 2015 won rapper Cho de felbegeerde award

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur