JOUW STAD ROTTERDAM

Presentatie: Dulci Soares Brito
Elke dag tussen 13.00 – 16.00 uur op FunX Rotterdam.

EDITIESTELSEL

Het ‘syndicated’ editiestelsel van FunX is in Nederland uniek. De landelijke editie van FunX wordt geproduceerd door Stichting FunX in opdracht van de vijf deelnemende landelijke omroepen. Een deel van deze landelijke programma’s wordt op de stadsedities overgenomen als raamprogrammering. Daarbinnen heeft elke aangesloten stad zijn eigen lokale venster, dat door een eigen stadsredactie wordt geproduceerd. De stadsedities zijn te ontvangen via de ether, de kabel, het internet en de mobiele radio app. De landelijke editie is te ontvangen via de kabel, het internet, de mobiele app, satelliet en via DAB+.

STADSE PROGRAMMERING

FunX produceert specifiek voor de vier grote steden lokale programma’s onder de programmanaam ‘Jouw Stad’, binnen de centrale raamprogrammering. FunX bedient de stadsjeugd met muzikale programma’s voorzien van informatie en entertainment. De zender levert een belangrijke bijdrage aan de zichtbaarheid van initiatieven en activiteiten in de stad. FunX heeft oog voor lokaal nieuws en politiek en besteedt veel aandacht aan muzikaal en mediatalent.

Naast de lokale radiostations in de vier grote steden heeft FunX voor elke stad een eigen webpagina binnen de centrale website. Op deze pagina kunnen bezoekers terecht voor artikelen en radiofragmenten van en over hun eigen woonplaats.

De lokale programma’s worden per stad ingevuld door een klein team programmamakers: een presentator, producer en verslaggever. De verslaggever is dagelijks op straat, scholen en op evenementen en bij activiteiten te vinden om verslag te doen. Hij gaat met de jongeren op straat in gesprek over actuele en maatschappelijke onderwerpen en laat hen verslag doen van evenementen en activiteiten. In de stadsstudio schuift regelmatig een gast aan om te vertellen over zijn of haar werk of passie.

toplicht

REDACTIEBELEID

De programmering van FunX kenmerkt zich door het unieke editiestelsel. De FunX programma’s zijn deels stadsspecifiek en sluiten aan op de leefwereld van jongeren. Een team bestaande uit een presentator, producer en reporter, kiest dagelijks onderwerpen die passen binnen de kernwaarden van FunX. Dat kunnen algemene thema’s zijn als nieuws en actualiteit, showbizz & entertainment en nieuwe muziek, maar ook thema’s dichter bij de persoonlijke belevingswereld van de luisteraar: studie en werk, inkomen en schulden, seksualiteit en relaties en talentontwikkeling. Reporters gaan dagelijks de straat op en naar scholen om de mening van de jongeren in de steden te peilen.

Ook in 2015 worden regelmatig grootstedelijke onderwerpen opgepakt, oftewel zaken die in alle grote steden spelen. Op die manier kan er meer rendement gehaald worden uit de vier lokale edities, omdat ze gezamenlijk optrekken in de uitvoering van de grootstedelijke onderwerpen. Samenwerkingen met andere partijen die met jongeren te maken hebben in de steden zijn in 2015 verstevigd.

De vertrouwde lokale FunX-programmering met muziek en informatie, cultuur en educatie (ICE) is behouden en verder uitgebreid.

toplicht

ERIC

Muzieksamensteller

MUZIEK

Muziek is dé sterk verbindende factor voor jongeren. Met de brede muziekmix onderscheidt FunX zich van elk ander radiostation in Nederland – en waarschijnlijk ook daarbuiten. De kern is de mix van mainstream pop, urban muziekstijlen en moderne cross-overs vanuit alle delen van de wereld.

Bij FunX word je verrast met een brede muziekmix van hiphop, r&b, latin, reggae, arab, Turkpop en dance uit alle delen van de wereld. Er is ruimschoots aandacht voor talent van eigen bodem en muziek komt ook uit andere Europese landen zoals België, Frankrijk, Duitsland, Bulgarije, Spanje, Polen en Turkije. Buiten Europa komen FunX-hits uit Amerika, het Caribisch gebied, Afrika en Azië.

INTERVIEW

Omschrijf een echt ‘FunX-nummer’
“FunX is natuurlijk ontzettend divers, dus dat is best lastig. Maar volgens mij is het belangrijkste in onze muziek het ritme. De muziek moet een fysieke reactie teweeg brengen. Naast ritme is een goed FunX-nummer heel erg recht voor zijn raap. Niet te gekunsteld of vergezocht. Gewoon lekker direct.”

Welk muziekgenre ben je nu gaan waarderen wat je eerst helemaal niks vond?
“Ik had eerlijk gezegd nooit zoveel met reggae. Maar nu ik zoveel nieuwe reggae heb leren kennen bij FunX ben ik van gedachten veranderd. Tracks van Jah Cure en Kranium behoren ook tot mijn favorieten van afgelopen jaar. Hé, een mens mag veranderen toch?”

Wat is de nieuwste muzikale ontwikkeling in 2015 geweest?
“Nederlandse rap heeft wel echt een duidelijke stempel op de muziek in ons land gedrukt. Jonge mensen met frisse oren hebben in 2015 grotendeels de smaak bepaald. Dat heeft denk ik veel oren en ogen geopend in de media. FunX maakt deel uit van deze ontwikkeling en daar mogen we best trots op zijn. Maar we zijn er nog niet. De muziekwereld en de media mogen in Nederland nog veel jonger denken en doen. En dan ben ik nog niet eens begonnen over meer diversiteit, haha!”

Door welke artiest word jij geïnspireerd?
“Ik vind het altijd heel interessant als een artiest de wereld van de straat en de wereld van de kunst kan combineren. Een paar voorbeelden zijn Kendrick Lamar, Frank Ocean en The Weeknd. En in Nederland vind ik Jayh inspirerend. Hij kan clubbangers maken en hele mooie popliedjes zonder dat het elkaar in de weg zit.”

Wat is jouw muziek top 3 van 2015?
“Het is bijna onmogelijk om zo’n lijstje te maken. Maar dat maakt het natuurlijk ook zo interessant. Ik heb twee lijstjes gemaakt voor de singles, anders worden de Nederlandse releases overschaduwd. En daarnaast hoort er ook een lijstje bij voor de albums, want dat is natuurlijk het echte werk.”

 • Internationaal
  Angel Ft. Fuse ODG – Leyla
  D’Angelo – Betray My Heart
  The Weeknd – Can’t Feel My Face
 • Nationaal
  Cho – Misschien Wel Hè
  Dio Ft. Jayh, Bokoesam & Ronnie Flex – We Zijn Hier
  Eva Simons Ft. Konshens – Policeman
 • Albums
  D’Angelo – Black Messiah
  Justin Bieber – Purpose
  Kendrick Lamar – To Pimp A Butterfly

 

Welk FunX muziektalent heeft jou het afgelopen jaar overdonderd?
“Cho. Wat een talent. Ik ben hem steeds meer gaan waarderen. Ik vind zijn stijl uniek. Hij heeft een heerlijke delivery, meesterlijke flow en brengt veel humor in zijn tracks. Hij laat je feesten, nadenken en genieten. De Nederlandse Notorious B.I.G.? Hmmm… Misschien Wel Hè?”

toplicht

PROGRAMMERING

Vaste pijlers van de syndicated programmering zijn de ochtendshow Start, ClassX, Morad & Shay, de Avondshow, Weekend WaX, de XChart, @N1els, WorX, CritiX, Sunday Service, SuperSongDag en Slow Jamz.

De lokale edities: Jouw Stad Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Den Haag zijn dagelijks te beluisteren tussen 13.00 en 16.00 uur en maandag tot en met donderdag tussen 19.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur. Het programma wordt specifiek geproduceerd voor de vier grote steden en ondersteund met lokale reportages.

Het moment om te discussiëren over sociaal-maatschappelijke onderwerpen is op de zondagavond in CritiX. De nachtprogrammering met de programma’s Darkchild en The Future blijft het platform voor de ontwikkeling van jong mediatalent.

toplicht

PROGRAMMERING

MAANDAG – DONDERDAG

07.00-10.00  Start
10.00-13.00  ClassX
13.00-16.00  Jouw Stad
16.00-19.00  Morad & Shay
19.00-21.00  De Avondshow
21.00-23.00  Jouw Stad
23.00-01.00  Slow Jamz
01.00-04.00  Darkchild
04.00-07.00  The Future

START

Elke ochtend klaarwakker naast je bed! Met Start & Fernando ben je in no-time op de hoogte van wat er speelt. De laatste updates uit de showbizz- en entertainmentwereld, het actuele nieuws door NOSop3 en het weer & verkeer. Ook schuift er dagelijks een bekende gast aan in de studio. Een frisse start van de dag met je favoriete hits en veel energie! Presentatie: Fernando

CLASSX

Blik terug op jouw eigen herinneringen in een muzikale reis door de tijd met je favoriete hits en idolen van toen. Ken je ze nog? Montell Jordan met ‘This Is How We Do It’, de bekende tracks van Bob Marley, de doorbraak van Rihanna en de allergrootste hits van Michael Jackson? Deze en nog veel meer klassiekers hoor je terug in ClassX. Vraag ook je eigen klassieker aan in de ClassX Request! Presentatie: Angelique, Serkan.

THE MIX

In The MiX hoor je non-stop de vetste urban clubhits uit alle windstreken. Dj’s: DJ Fai-Oz, DJ Moradzo, DJ Franck en DJ Lorenzo

CRITIX

Ben jij kritisch en weet jij jouw standpunt goed te onderbouwen? Bij CritiX telt jouw mening, dus doe vooral mee en laat je horen! Elke zondag schuiven er gasten aan om te discussiëren over de meest uiteenlopende onderwerpen. Presentatie: Jasmine

WORX

Werk, school, studiekeuze… Het maakt deel uit van iedereens leven. Maar hoe kom je nou aan die fantastische baan? Hoe zet je je carrière goed op poten? Of waar begin je als je een studiekeuze moet maken? Eva neemt je elke zondagmiddag mee in WorX, waarbij ze alles bespreekt wat met werk en school te maken heeft. Problemen met solliciteren, uitgeloot worden voor een opleiding of gewoon keihard op zoek naar werk? Luister op zondagmiddag vanaf 15.00 uur naar WorX. Presentatie: Eva

VRIJDAG

07.00-10.00  Start
10.00-13.00  ClassX
13.00-16.00  Jouw Stad
16.00-19.00  XChart
19.00-22.00  Weekend WaX
21.00-23.00  Encore Radioshow
23.00-03.00  The MiX
03.00-07.00  The Future

JOUW STAD

What’s up in jouw stad? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, entertainment en culturele activiteiten bij jou in de buurt. Met interviews en reportages met bekende gasten en willekeurige luisteraars, afgewisseld met heerlijke no nonsense muziek. Presentatie: Dulci, Rutger, Eva.

MORAD & SHAY

Verfris je brein met de laatste updates uit het nieuws, bizarre facts en de leukste interviews met een twist. Laat je hersenen prikkelen door de hosts terwijl je luistert naar je favoriete muziek. De wereld komt voorbij bij Morad & Shay. Presentatie: Morad & Shay

WEEKEND WAX

FunX verrast je in Weekend WaX met party-updates en de lekkerste clubtracks. De vetste artiesten en dj’s uit de music scene zijn te gast in de studio. Q-Bah en Riza nemen je steeds verder mee het FunX Dance Weekend in. Presentatie: Q-Bah & Riza

@N1ELS

FunX trakteert je op de beste, nieuwste en dikte hiphop- en r&b-tracks. In @N1els krijg je een overzicht van nieuwe tracks in ‘Release Round-Up’, je hoort een stuk uit de ‘Saturday Soundtrack’ en in ‘The Verdict’ kun jij je mening geven over de belangrijkste onderwerpen uit de muziekwereld van de afgelopen week. Tot slot brengt Niels jou in de juiste feeststemming voor de zaterdagavond. Presentatie: Niels

ZATERDAG

07.00-10.00  Best of Start
10.00-13.00  ClassX
13.00-16.00  Jouw Stad
16.00-19.00  @N1els
19.00-21.00  FunX Dance Weekend
21.00-22.00  FunX Dance Club Sessions
22.00-03.00  The MiX
03.00-07.00  The Future

DE AVONDSHOW

De headlines van vandaag komen voorbij in De Avondshow. Met interessante nieuwsupdates, de meest spraakmakende spelletjes en veel nieuwe muziek neemt Jaimy je verder mee de avond in. Presentatie: Jaimy

SLOW JAMZ

Zwijmel weg in de late avonduren met de lekkerste Slow Jamz. Verklaar de liefde on air of help anderen met hun probleem in de ‘luisteraarsvraag’. Laat je hart spreken en vertel jouw bijzondere verhaal bij je favoriete track. De liefde spat uit je radio! Presentatie: Hassan

FUNX CLUB CHART

Start je zaterdagavond met dikke clubtracks. Van 20.00 tot 20.30 uur hoor je nieuwe dj talenten tijdens 30 minutes of Banging Beats. Tussen 20.30 en 21.00 neemt Hatim de Top 5 van de FunX Club Chart met je door. Daarna neemt hij je mee naar de beste clubs over de hele wereld tijdens de FunX Club Sessions (21.00 – 22.00 uur). Ga los op nationale en ook internationale mixes van de beste dj’s van dit moment. Presentatie: Hatim

ENCORE RADIOSHOW

Elke vrijdagavond gooien Waxfiend en Prime de nieuwste tracks, de grootste hits en de dikste clubbangers in de mix. Jouw thuisbasis voor r&b en hiphop op FunX! Presentatie: DJ Prime & DJ Waxfiend

SUNDAY SERVICE

Venz & Jiggy Djé hebben de beste nieuwe muziek voor je en ze ontvangen de meest uiteenlopende gasten in de studio. Ze jumpen van genre naar genre, maar leggen de focus op hiphop en elektronische muziek. Presentatie: Venz & Jiggy Djé

ZONDAG

07.00-10.00  Best of Start
10.00-13.00  ClassX
13.00-16.00 WorX
16.00-19.00  CritiX
19.00-21.00  Sunday Service
21.00-23.00 The MiX
23.00-01.00  Slow Jamz
01.00-04.00  Darkchild
04.00-07.00  The Future

DARKCHILD

Wat vind jij boeiend, opvallend, geweldig of vreemd? Of erger jij je aan zaken die het daglicht niet kunnen verdragen? In het donker mag jij alles bespreekbaar maken. Tune in en praat mee via Twitter of de FunX App op je smartphone. 

THE FUTURE

Ieder weekend ben je welkom in The Future. Wij zijn er als jij de clubs uitrolt en houden je op de hoogte van het nachtleven. Draai je een nachtdienst, rij je op de taxi of in een vrachtwagen, bij kun je bij ons je verhalen delen. Veel nieuwe muziek en het laatste opmerkelijke nieuws!

XCHART

Het muzikale hoogtepunt van de week hoor je in de XChart! De 30 beste tracks van dit moment hoor je op jouw radio voorbij komen. Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws uit binnen- en buitenland. Presentatie: Maarten

SUPERSONGDAG

Muzikanten en artiesten opgelet! Beschik je over de skills maar weet je niet hoe je door moet breken? Zing jij de sterren van de hemel, rap jij de barsten in het glas of produceer jij de vetste beats? Riza en Jaimy geven je tips en tricks om het te maken in de muziekscene. In SuperSongdag hoor jij hoe je aan een contract komt, wat er komt kijken bij het opnemen van een videoclip en waar je op moet letten als je een manager aanneemt. Maar natuurlijk krijg je ook veel muziek te horen van lokaal talent. Welke Utrechter, Hagenees, Amsterdammer of Rotterdammer heeft het in zich om de XChart te bestormen? Je hoort het in SuperSongdag! Presentatie: Riza & Jaimy

toplicht

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur